چالش یا واکنش ؟!
هر انسانی در مسیر زندگیش با کلی بحران مواجه خواهد شد. در مسیر زندگی شخصی، کاری، دوستانه، عاطفی و… این بحران ها باید از پیش روی ما برداشته بشن وگرنه با خطر بقاء مواجه میشیم. این بحران ها تمرکز ما رو از هدف اصلی مون به هم میزنن و به سمت خودش منحرف میکنه. و چه بسا از همه مهم تر اینه که: «وقتی جنگ بشه، فرق مرد و نامرد معلوم میشه» پس این بحران ها فرصت هایی برای ساختن پیکره ی قدرتمند و محکم شما هستن.
چالش – واکنش
بین سال های ۱۹۴۳ تا ۱۹۶۱ تاریخ دانی به نام آرنولد توینبی دوازده جلد کتاب به نام مطالعه ای در تاریخ رو نوشت و بیست و شش تمدن رو طی ۳۰۰۰ سال بررسی کرد توینبی بعد از دیدن این همه فراز و فرود تو زندگی امپراطورهای بزرگ و کوچیک تاریخ تئوری «چالش – واکنش» رو ارائه کرد.
توینبی فهمید که هر امپراطوری (از یه قبیله کوچیک تا یه کشور پهناور) بعد از تأسیس با چالش حمله ی امپراطورهای دیگه مواجه می شده و اگه خواهان بقای امپراطوریش می بوده، سریع دست به سازمان دهی مجدد نیروهاش می زده. تصمیمات درست یا غلط اون حاکم رنگ پیروزی یا شکست رو امپراطوریش می پاشیده.
اماهر چقدر این قبلیه و این امپراطوری بزرگ تر و منسجم تر می شد، چالش ها هم به تبع اون بزرگتر می شد. چیزی که توینبی از چرخه زندگی تمدن ها به دست آورد پیچیده نبود. چالش و مشکل همزاد مسیر موفقیت شما هستن و تنها چیزی که شما می تونید تحت کنترل بگیرید «واکنش» تون در قبال این چالش هاست.
قوی تر شو!
پس خیلی مهمه که بتونید در مسیر موفقیت تون برای مواجهه ی قدرت مند با چالش هاتون، به رشد شخصی برسید. فراموش نکنید: «اون چیزی که شما رو نمی کشه، شما رو قوی تر میکنه» چیزی که در لحظه ی بروز چالش نیاز دارید تمرکز روی راه حل هاست نه مشکلات!
موفقیت، توانایی حل مشکلاته!
کارآمدترین انسان های دنیا ویژگی های پیچیده ای نداشتن! اونا وقتی تو چالش قرار میگرفتن، بهترین انتخاب رو می کردن و به بهترین نتیجه می رسیدن. شما دارید خروجی انسان های موفق رو می بینید که این خروجی چیزی نیست جز «پیدا کردن بهترین راه حل برای بدترین مشکلات»